שי גולדן, סופר, עיתונאי ואיש תקשורת מוערך, מגיש את תוכנית הרדיו השבועית "מייבשים את הביצה" ברדיו תל אביב, ואת תוכנית הרדיו היומית "בוחרים גולדן" ברדיו גלי ישראל. יש לו עשרות אלפי מאזינים וצופים בשלל פלטפורמות, ואף אחד מהם לא מעלה על דעתו ששי לא תמיד היה כזה רהוט וקולח, אלא היה אדם שמגמגם וכבד מאד.
כאשר אתה מגמגם, אתה פשוט מפסיק לדבר
"רק בגיל 16 או 17 התחלתי לדבר" מספר שי "עד אז, חיי היו סיוט מתמשך, לא סתם אני אומר שהתחלתי לדבר רק בתור נער. כי כאשר אתה מגמגם, אתה פשוט מפסיק לדבר. או מדבר רק כאשר זה הכרחי, ואם זה לא אז אתה פשוט שותק. וכל הזמן מנסה לעקוף את הצורך לדבר. אתה מחייך, או חורק שיניים, או מעמיד פני לא מתעניין. הכל, רק כדי לא להתמודד עם הצורך לדבר. כי הדיבור כרוך במאמץ. וככל שאתה מתאמץ יותר - כך אתה מגמגם יותר."
"לא קלים חייו של אדם שמגמגם, הלעג של הילדים מצד אחד, ומבטי הרחמים של המבוגרים מצד שני. כולם רק מעצימים את תחושת חוסר הביטחון, ומחריפים את הבעיה. כאשר הייתי צעיר הבנתי שאני לא יכול לחיות בצורה הזו, והתחלתי לאמן את עצמי ללא עזרה מקצועית בטכניקות לתיקון דיבור". ברבות השנים בחר שי דווקא בתחומי עיסוק שבהם נדרשים לשימוש הפה, המילים וכושר הדיבור. הם היו כלי העבודה שלו כאשר עסק בהוראה, בהרצאה ובתקשורת, וההתמודדות עם הגמגום היתה חלק משגרת היום יום שלו.
שיטה מצילת חיים ומצילת מילים
ההתמודדות הלא פשוטה ותהליך הריפוי שעבר שי, גרמו לו לנסות לחפש פתרון עבור כל האנשים שמגמגמים, ומתמודדים כעת עם אותה בעיה: "לא כולם יכולים לאמן את עצמם לדבר נכון, ואלו שיקחו איתם את לקות הדיבור הזו הלאה, עלולים לחיות את חייהם תוך חוסר מיצוי, פחד וחשש מתמיד מהסביבה. לא מזמן נחשפתי לשיטה המיוחדת של חברת נובוטוק ובית החולים הדסה לטיפול בגמגום" מספר שי בהתרגשות "למדתי על הטכניקה הייחודית שהם פיתחו, בעזרת מומחי בית החולים. והתמלאתי באופטימיות, סוף סוף שיטה שתאפשר למטופלים להשתחרר מכבלי הגמגום. ותלמד אותם את מה שאני למדתי ותרגלתי על בשרי, על מנת שגם הם יוכלו לממש את הפוטנציאל שטמון בהם. במהלך ההיכרות שלי עם נובוטוק ובית חולים הדסה, הקשבתי לסיפורים וקראתי נתונים על אנשים שטופלו בשיטה, וכל כך שמחתי. השיטה הזו מצילה חיים, ומצילה נשמות, ומצילה מילים מפי אנשים!"
אז מה היא בעצם השיטה של נובוטוק? פשוט למדי: נובוטוק יחד עם בית החולים הדסה שיכללו לדרגת אמנות שיטה קיימת המכונה ״עיצוב שטף הדיבור״ שיטה שתפקידה ללמד את שרירי הדיבור לפעול נכון. באמצעות חזרה על עיצורים, על תבניות קוליות ומילוליות ויצירת רצפים של נשימה - בונים ״זיכרון״ לשריר הדיבור. מאד דומה לאופן שבו מאמנים שריר בחדר כושר, כך מאמנים את שריר הדיבור ב״נובוטוק״. עד שהוא מפנים ותאי הזיכרון הפנימיים של המערכת מאמצים את הדפוס החדש והמתורגל של הדיבור, כך שהוא הופך להיות טבע שני למטופל. ועם הזמן, טבע ראשון. כל זאת, תוך שילוב טיפול cbt העונה לפן והקשיים הרגשיים.
השיטה נוחה ונגישה מכיוון שהיא נלמדת דרך המחשב, כך שאפשר גם בבית לשבת מול המסך, לטפל, להשתפר ולהשיג תוצאות בתוך זמן קצר.
"חבל שבזמני לא היתה קיימת השיטה הזו, כי הייתי חוסך המון יזע ודמעות" מסכם שי. אז אם יש לכם ילד שמגמגם, או שאתם בעצמכם אנשים שמגמגמים, אל תוותרו על עצמכם. היכנסו עכשיו לאתר של נובוטוק, ותלמדו עוד על השיטה המהפכנית לטיפול יסודי בגמגום. כי בתוך כל אדם שמגמגם יכול להסתתר השי גולדן הבא >>>>>>>